Як швидко вилікувати застуду?

27 October 2018

Застуда завжди застигає зненацька. Але, відчуваючи нездужання на початковій стадії, ми найчастіше сподіваємося, що все обійдеться. Проте, саме в перші дні лікування може мати найвищу ефективність. І, якщо вдасться правильно впливати на хворобу в зародку, можна скоротити термін лікування та уникнути ймовірних ускладнень.

Краще – профілактика

Найкраще знає про те, як швидко вилікувати застуду, той, хто нею не захворів. Якщо своєчасно розпочати профілактичні заходи, можна з більшою ймовірностю уникнути захворювання в осінньо-зимовий період. Почати варто з прийому вітамінів і збалансованого раціону харчування, щоб посилити імунітет і зміцнити організм. Якщо в будинку є небулайзер, профілактику можна перевести в зручний інгаляційний формат. У вересні, готуючись до наступу епідемічного підйому, оптимально пройти курс противірусного препарату АКК®: по дві-чотири інгаляції в день. Як показали дослідження, профілактичний прийом АКК® знижує ймовірність вірусних простудних захворювань на 60%, а в разі виникнення хвороби її тривалість скорочується в середньому на 3 дні. Препарат підходить для дітей і дорослих.

Інший, не менш ефективний метод профілактики, – зволоження слизових оболонок носа. Це дозволяє створити надійний бар’єр проти потрапляння вірусів в організм. Розчин для промивання носа Nasisoft підходить для профілактики застуди і вірусів у дітей і дорослих, жінок в період вагітності і лактації. Використовувати Nasisoft рекомендується двічі в день, а також перед виходом в місця великого скупчення людей.

Дії при перших симптомах

Простудні захворювання в більшості випадків викликані переохолодженням. Саме тому, якщо немає температури, важливо перш за все зігрітися. У цьому допоможуть: теплий одяг, ванночки для ніг, загальна ванна, зігріваючі напої (наприклад, імбирний чай). Доречним буде збагачення організму вітамінами: напої з ягодами і цитрусами, прийом вітаміну С, збалансоване харчування. Важливо стежити за вологістю повітря в приміщенні: використовувати зволожувач, регулярно провітрювати кімнату. З медикаментозних засобів варто розглянути препарати для основної терапії:

  • Небули АКК®: інгаляторно, до 8 разів на день. Застосовувати з першого дня застуди для блокування впливу вірусу на організм, посилення імунного опору.
  • Декасан® для інгаляцій, двічі в день. Дія: антисептична, протизапальна, противірусна.

І симптоматичної:

  • Lorde® hyal при продуктивному кашлі, по 2 інгаляції в день.
  • Жарознижуючі, судинозвужувальні та інші засоби згідно симптоматики.

Ліки від застуди, призначені для прийому через інгаляції, працюють ефективніше за інші. По-перше, такий спосіб надходження препарату в організм дає найшвидший ефект і найменше побічних явищ. А по-друге, він підходить для дітей з самого раннього віку і дорослих, а також для вагітних і годуючих жінок (за умови правильного підбору препаратів за призначенням лікаря).

Лікуємо кашель і залишкові явища

Швидко вилікувати застуду в домашніх умовах вдається не завжди. Часто ми нехтуємо своїм здоров’ям, продовжуємо ходити на роботу замість того, щоб відлежатися вдома. В таких умовах одужання може затягнутися, а в деяких випадках доводиться мати справу з ускладненнями. Ознакою недолікованої хвороби може стати нав’язливий сухий кашель, продуктивний кашель (бронхіт) і інші неприємні симптоми. При сухому кашлі найбільш ефективні засоби для зволоження слизової, зняття запалення і набряклості, зменшення кашльового рефлексу. Якщо кашель вологий, знадобляться ліки протилежної дії – муколітики, які прискорюють виведення мокротиння з нижніх органів дихання. Інгаляторно при будь-якому виді кашлю можна використовувати небули Декасан® для очищення і зволоження дихального тракту. Якщо кашель продуктивний – підійде Lorde® hyal. Якщо ж до вірусної атаки на організм за результатами аналізів приєдналася бактеріальна, слід почати прийом антибіотиків в тій кількості і формі, в якій призначив лікар. Важливо: при виявленні в мокроті домішків крові або гною слід негайно звертатися до лікаря.

В середньому застуда і вірус повністю проходять протягом 7 днів. Якщо правильно підібрати і приймати ліки від застуди, можна скоротити цей період до 3-4 днів. І навпаки, при ігноруванні перших симптомів можна посилити захворювання, що загрожує збільшенням тривалості перебігу і появою ускладнень. Найкращий спосіб – готуватися до сезону застуд заздалегідь і попереджати хвороби профілактичними заходами.

Інші новини
Як швидко вилікувати застуду?
Лікування сухого кашлю інгаляціями
Як вилікувати кашель за допомогою Юлайзера?
“ЮРіЯ-ФАРМ” на європейському респіраторному конгресі (ЕRS)
Інгалятор ЮЛАЙЗЕР™ HOME посів 1 місце в рейтингу споживчих уподобань «Фаворити Успіху – 2017»!
Епідемія грипу в Україні очікується на 2 тижні раніше. Як вберегтися від небезпечного вірусу?
Кращі з кращих: «Юрія-Фарм» отримала статуетку «Панацея–2017»
Соціальний проект «Захисти родину від застуди» (для України)
Юлайзер™: як користуватися
Інгалятор і небулайзер: різниця

Медіа статті
НАЗІСОФТ – розчин гіалуронової кислоти для найдорожчих носиків
Відеоролик про лікарський засіб Декасан в контейнерах 2019 рік
Лікування кашлю. Респіраторна інфекція – Респіраторне лікування.
Інгаляції з муколітиком Lorde® (відеореклама, 2017)
Юлайзер™ для Вас: Очищення небулайзера після застосування