Як вилікувати кашель за допомогою Юлайзера?

23 Жовтня 2018

Важливо розуміти, що кашель – це рефлекторна реакція організму, завдяки якій відбувається природне очищення бронхів і трахеї від мокротиння, подразнюючих агентів, сторонніх об’єктів. Дії при кашлі в більшості випадків спрямовані на те, щоб допомогти організму впоратися з цим завданням, полегшити процес очищення. Для цього треба встановити причину виникнення кашлю, його вигляд і особливості і тільки після цього підбирати оптимальну схему лікування.

Ознаки та причини кашлю

При огляді лікар диференціює кашель за кількома ознаками: тембр (гавкаючий, хрипкий, приглушений і ін.), періодичність загострень (вечірній, ранковий, нічний, кашель в весняно-осінній період). Щоб правильно підібрати схему лікування, важливо враховувати і такі важливі характеристики, як:

  • Наявність мокротиння. Кашель може бути сухий (коли мокротиння дуже мало або воно відсутнє) або вологий. В останньому випадку потрібно звернути увагу на консистенцію слизу: колір, густину, наявність або відсутність слідів крові і гною. Якщо мокротиння придбало зелений або рожевий колір, з’явилася кров або гній – це привід негайно звернутися за лікарською допомогою, оскільки такі ознаки можуть сигналізувати про наявність серйозних захворювань і ускладнень.
  • Тривалість кашлю.

Зрозуміти, як вилікувати кашель, можливо тільки після встановлення його причини. У дітей кашель найчастіше виникає як наслідок вірусних хвороб або як реакція організму на алерген. Іноді такий симптом може бути спровокований стресами і нервовим перезбудженням, але в цьому випадку кашель не супроводжується закладеністю носа, підвищенням температури тіла та іншими супутніми симптомами. У деяких випадках такий симптом може свідчити про вроджені патології органів дихання.

Кашель у дорослої людини можуть провокувати різні причини: надмірне забруднення навколишнього середовища, паління, захворювання серця або шлунково-кишкового тракту, гормональний дисбаланс, наявність ендопаразитів, алергічні реакції, патології органів дихання і, звичайно ж, вірусні інфекції. Точно встановити причину кашлю, особливо якщо він має затяжний або хронічний характер, може тільки лікар.

Терапія кашлю за допомогою Юлайзера: препарати, частота застосувань, рекомендації

Кашель можна ефективно лікувати в домашніх умовах. Найкраще робити це з листом призначень від лікаря і при наявності домашнього інгалятора. Інгаляції – універсальний спосіб лікування, який можна застосовувати дітям і дорослим, людям похилого віку, жінкам в період вагітності та годування груддю. Такий спосіб домашньої терапії буде безпечним і ефективним за умови правильно підібраних лікарських препаратів. Для компресорного інгалятора Юлайзер можна застосовувати лікарські препарати в форматі небул: в них міститься готовий розчин для інгаляцій. Наприклад, при кашлі використовують Декасан, по 1-2 небули на сеанс в дозуванні згідно з інструкцією. Тривалість лікування становить від 4 днів до 1 тижня. Для впливу на вірус, як причину виникнення кашлю, рекомендуються інгаляції з препаратом АКК: до 8 інгаляцій на день з такою ж тривалістю лікування. Муколітичний ефект забезпечить Lorde® hyal (підходить дорослим і дітям від 6 років). Застосовувати можна двічі в день протягом 4-7 днів. Якщо кашель сухий і не супроводжується відділенням мокротиння (як це буває в початковій стадії захворювань), рекомендується зволожувати повітря в кімнаті до оптимальних показників (60-70%) і пити велику кількість рідини.

Правила застосування небулайзера Юлайзер для успішної терапії

У питанні про те, як позбутись кашелю за допомогою небулайзера, важливо дотримуватися правил успішної терапії. Серед них:

  • Починати інгаляторні процедури не раніше, ніж через годину-півтори після прийому їжі.
  • Виключити протипоказання до проведення інгаляцій (схильність до кровотеч, гнійні запалення органів дихання тощо).
  • Правильно підібрати препарати з урахуванням приписів лікаря.
  • Вибрати відповідну насадку. Для лікування кашлю найкраще підійде загубник або маска.
  • Приймати інгаляції в стані спокою, не відволікаючись на сторонні дії.
  • Після процедури прополоскати кип’яченою водою ротову порожнину. Якщо інгаляція проводилася через маску – вмитися.
  • Утриматися від прийому їжі протягом перших 15 хвилин після процедури.

Використовувати небулайзер Юлайзер можна не тільки для лікування, але і для профілактики захворювань в осінньо-зимовий період.

Дізнайтесь де купити
Інші новини...
Чим лікувати бронхіт – огляд способів лікування
Круп у дітей – помилковий та істинний. Профілактика та лікування
Інгаляції при сухому кашлі – рекомендації від Юлайзера
Інгаляційна терапія
Як швидко вилікувати застуду?
Лікування сухого кашлю інгаляціями
Як вилікувати кашель за допомогою Юлайзера?
“ЮРіЯ-ФАРМ” на європейському респіраторному конгресі (ЕRS)
Інгалятор ЮЛАЙЗЕР™ HOME посів 1 місце в рейтингу споживчих уподобань «Фаворити Успіху – 2017»!
Епідемія грипу в Україні очікується на 2 тижні раніше. Як вберегтися від небезпечного вірусу?

Медіа матеріали
Лікування кашлю. Респіраторна інфекція – Респіраторне лікування.
Інгаляції з муколітиком Lorde® (відеореклама, 2017)
Юлайзер™ для Вас: Очищення небулайзера після застосування
Юлайзер™ для Вас: як зібрати Юлайзер™, заповнити його ліками і почати інгаляцію?
Юлайзер™ для Вас: що таке Юлайзер™, його складові, як його зібрати?